Условия за връщане или замяна

При неудовлетворение от закупения продукт можете да го замените или върнете, при наличие на някое от следните условия:

 1. при разминаване между поръчаната и доставената стока
 2. при фабричен дефект върху стоката
 3. при констатирани липси
 4. при недостатъци, които не са могли да бъдат установени в момента на доставката, Клиентът може да поиска замяната на закупената от него стока в срок до 48 часа от извършване на доставката;
 5. позовавайки се на чл.55 от ЗЗП- Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на получаване на стоката от потребителя.

 

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

 1. възстановяване на заплатената сума;
 2. заменяне на стоката с нова.

Разноски по връщане или замяна:

 1. при връщане на стоката след ползването на опция преглед и тест, клиентът заплаща разноските и по двете доставки;
 2. при връщане на поръчка на стойност над 50,00 лв, клиентът заплаща разходите само за обраната доставка;
 3. при желание за замяна на стоката, клиентът заплаща разноските по връщане на поръчаната стока и разноските по изпращане на новия продукт, избран за замяната;
 4. при желание за връщане на стоката и възстновяване на платената цена, клиентът поема разноските за обратната доставка, както и всички банкови такси за възстановяване на сумата. Сумите се възстановяват само и единствено по банков път, в срок от 14 дни от получаването на върнатите продукти.
 5. chantale.eu поема транспортните разходи само на доставени стоки, които е необходимо да се заменят с нови , без клиента да има вина за това (като фабричен дефект или несъответствие в поръчаните артикули).

При процедура за замяна или връщане , е необходимо да клиентът да попълни Формуляр за упражняване правото на отказ от договор и връщане на стоки. Може да изтеглите от https://chantale.eu/wp-admin/post.php?post=374&action=edit . При  желание за замяна е необходимо потребителят да посочи с кой продукт да бъде извършена замяната, а при желание за връщане- банковата сметка по която да възстановим сумата.

Стоката може да бъде заменена или платената за нея сума възстановена, само и единствено след физическото връщане на стоката в нашия склад, в състоянието в което сме ви я изпратили- неносена, чиста, в оригинална опаковка, с етикет. , като разноските по банковия превод се приспадат за сметка на клиента.

Изпратени пратки за плащане с наложен платеж няма да бъдат приемани!

 

В случай на връщане или замяна, потребителят трява да изпрати стоката/стоките до адрес:

гр. Пловдив

Офис Спиди – Слънчеи Лъчи /752/; ул. Михалаки Георгиев 38

За chantale.eu – +359 8784572773

Тук можете да видите адресите и телефоните на куриерска фирма Спиди: https://www.speedy.bg/bg/speedy-offices

Екипът на Chantale.eu ви желае приятно пазаруване!